Sony bekräftar PS2-emulering på PlayStation 4

Ryktena har cirkulerat länge, men nu har Sony slutligen medgivit att det snart går att spela PlayStation 2-spel på din PlayStation 4. Detta bekräftades av en Sony-representant till teknikbloggen Wired, men informationen är fortfarande väldigt tunn.

Bevisen för emulationen började hopa sig i samband med de klassiska Star Wars-spelen som släpptes tillsammans med den Star Wars: Battlefront-brandade PS4:an som lanserades igår. Under en granskning på Eurogamers Digital Foundry noterade deras teknikexperter att spelen inte är portningar utan helt enkelt emulerade versioner av originalspelen.

Utöver bekräftelsen att emuleringen är på gång vägrade Sony att kommentera ytterligare, vilket får mig att tro att detta kommer att detaljeras mer noggrant under PlayStation Experience i början av december. Det är fortfarande oklart huruvida emuleringen även sträcker sig till skivor, eller om det bara kommer att gälla de digitala versioner som finns på PlayStation Store. Det har ännu inte bekräftats att denna bakåtkompatibilitet även kommer att gälla det omfattande arkiv av PS1-klassiker som finns att köpa i onlinebutiken, men jag skulle bli förvånad om detta kommer att exkluderas.

Ser du fram emot denna bakåtkompatibilitet?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.