Slutet av Mass Effect 3 påverkar inte Mass Effect: Andromeda

En av förra konsolgenerationens mest spännande följetonger är tveklöst Mass Effect-serien där vi fick följa Commander Shepard i kampen för att rädda mänskligheten från utrotning. En av de mer populära funktionerna i serien var möjligheten att importera din sparfil i respektive uppföljare för att bygga vidare på de beslut och händelser som du spelade dig igenom ursprungligen.

I en intervju med Eurogamer bekräftar dock utvecklarna att denna importfunktion inte kommer att gälla mellan Mass Effect 3 och nästa års hett efterlängtade spel Mass Effect: Andromeda.

Den största anledningen till detta beslut är att BioWare vill starta ett helt nytt kapitel i Mass Effect-serien, vilket är logiskt med tanke på att det nya spelet lämnar Vintergatan bakom sig och tar spelaren till galaxen Andromeda istället. Vi har heller inte Shepard som protagonist längre, vilket öppnar möjligheten att börja med ett tomt ark det kan nog vara ganska skönt för författarna att slippa ta hänsyn till alla gamla beslut.

På E3-mässan fick vi se korta snuttar av Mass Effect: Andromeda på Electronic Arts presskonferens, och de hävdar fortfarande att det kommer att släppas i början av 2017. Med tanke på hur lite som verkade finnas färdigt nog att visa upp känner jag dock att en rejäl försening kan vara runt hörnet. Om vi inte får en rejäl genomgång av spelet vid Gamescom kan vi nog räkna bort det från första kvartalet nästa år.

Kommentera