Shiness: The Lightning Kingdom kommer senare i år

Ibland snubblar jag över en titel som jag aldrig har hört talas om, men som griper tag i mig på en gång. Shiness: The Lightning Kingdom är ett av detta; ett rollspel med fokus på action och realtidsstrider, utvecklat av den franska studion Enigami.

En ny trailer för denna titel visades upp under Gamescom-mässan och det som omedelbart tilltalar mig är den grafiska stilen i spelet, då det på skärmen ser ut som en kärleksfull blandning av Ni No Kuni: The Wrath of the White Witch och Sly Cooper-spelen. Miljöerna är oerhört vackra och ser ut som om de vore hämtade ur en animé av Hayao Miyazaki, samtidigt som karaktärerna bryter av på ett härligt sätt med sina serietidningsliknande utseenden.

Berättelsen kretsar kring pojken Chado som en dag träffar på en varelse kallad ”shiness”. Varelsen berättar att ödet har en uppgift åt honom, en uppgift som består i att söka upp ”Livets land”. Tillsammans med sina fyra kompanjoner, beger sig Chado iväg på sitt livs äventyr, en resa som tar sällskapet genom krigande nationer och många andra stora händelser.

Filmen visar en del episka ögonblick ur spelet och det är tydligt att den franska studion har hämtat mängder av inspiration från spel och filmer producerade i Japan. Om du, liksom jag, gillar det du ser, rekommenderar jag starkt att du även går in på spelets officiella webbsida, där fler filmer och information finns tillgängligt.

Personligen ser jag redan nu fram emot Shiness: The Lightning Kingdom, vilket släpps till PlayStation 4 senare i år. Det verkar mer och mer som att 2016 blir rollspelens år, i alla fall för mig!

Ser du fram emot att spela ett franskt rollspel senare i år?

Ett svar
  1. Alestes Alestes

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.