Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration kommer i höst

Det är inte många som uppskattar tidsexklusivitet som är knutet till en specifik konsol och jag sällar mig alltid till skaran som tycker att ingen vinner men vi spelare förlorar på sådana tilltag. Studion Crystal Dynamics, lyckas dock överraska oss PlayStation-spelare nu när de avslöjar innehållet i uppföljaren till Tomb Raider: Definitive Edition (9/10).

Det är snart äntligen dags för oss att få ta del av Rise of the Tomb Raider och det visar sig att vi får ett gäng trevliga tillägg till det ursprungliga spelet. Om det fortsätter på det här viset, ser jag gärna att vi får spelen ett år senare i fortsättningen också!

På den officiella PlayStation-bloggen berättade Scot Amos från Crystal Dynamics att ägare av Sonys senaste konsol får en riktig födelsedagspresent i form av Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration Edition. Du läste rätt! Lara Crofts äventyr bland skurkar och grottor fyller 20 år i år.

Denna unika utgåva innehåller självklart allt nedladdningsbart extramaterial tillsammans med en rad PlayStation-specifika nyheter. Likt herrgården som Ezio Auditore da Firenze i Assassin’s Creed II äger, har ju Lara Croft sitt ”Croft Manor”, och en speciell portion av spelet kommer att kretsa helt kring livet i Croftfamiljens gods, där Lara kan utforska varje vrå, lösa mysterier och sedan försvara ägorna mot zombier. Just det, vad vore väl ett spel utan zombier i dagens läge?

Pappa, kan du komma ner? Jag har tappat nyckeln...

Pappa, kan du komma ner? Jag har tappat nyckeln…

Utvecklaren kommer även att inkludera stöd för PlayStation VR, vilket innebär att du som spelare kan strosa omkring och utforska herrgården ”på riktigt”. Blood Ties, kallas specialläget som kretsar kring herrgården och det verkar som att hela specialkampanjen ska gå att uppleva i den virtuella verkligheten.

I en uthållighetsutmaning öppnas möjligheten för flera spelare att hjälpas åt att få högsta poäng på internet när ni tillsammans tömmer gravar och skjuter fiender. Den som överlever längst vinner tydligen.

Förutom nya kläder och klassiska karaktärsmodeller, medföljer även en utmaning som heter duga i utgåvan för oss PlayStation-fantaster. Läget kallas ”Extreme Survivor” och innebär förutom en djävulsk svårighetsgrad, även att alla automatiska sparpunkter tagits bort. Försiktighet, skicklighet, tur och noggrannhet är med andra ord väldigt viktiga i detta läget. Och glöm för guds skull inte att tända alla lägereldar!

Den 11 oktober är det dags att städa undan utrymme på hårddisken och påbörja nedladdningen av spelet. Jag har själv precis slukat föregående spel med stor aptit och ser verkligen fram emot att få spela uppföljaren.

Ser du också fram emot PlayStation 4-versionen av Rise of the Tomb Raider?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.