Rime har fått nya utgivare

När spanska Tequila Works först visade upp Rime fångade spelet mångas hjärtan, då klippen som visades både gav vibbar av Zelda-serien och en gnutta Shadow of the Colossus. Sedan dess har åren gått, och Sony tröttnade till slut på att utvecklingen inte gick framåt i det tempo som önskades och sålde till slut tillbaka spelrättigheterna till utvecklarna.

Det såg mörkt ut för spelet ett tag, men nu har projektet återuppstått med hjälp av utgivarna Grey Box och Six Foot.

I samband med tillkännagivandet av det nya samarbetet nämnde de nya utgivarna att fler detaljer om spelet kommer att avtäckas i början av 2017, vilket betyder att det troligtvis kommer att dröja ett bra tag till innan spelet är i våra händer. Eftersom Sony inte längre är inblandad i utveckling och finansiering av projektet kommer det nu inte heller längre vara ett PS4-exklusivt spel, men exakt vilka plattformar som gäller är ännu inte helt spikat.

Jag hoppas innerligt att vi kommer att få ett spel som lever upp till de ursprungliga förväntningarna, men det är ju sällan det sker när ett projekt går igenom dessa svårigheter under utvecklingsfasen. Förhoppningsvis kan det nya samarbetet mellan Tequila Works och de nya utgivarna fungera lite bättre och ge dem det understöd de behöver för att åtminstone slutföra spelet som så många har längtat efter.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.