Rime har återuppstått

Det var ganska länge sedan den spanska indiestudion Tequila Works visade upp sitt underbart vackra spel Rime. Personligen tyckte jag att det The Legend of Zelda: The Wind Waker-inspirerade spelet såg oerhört intressant ut och såg fram enormt mycket efter att få sätta tänderna i det.

Tyvärr hamnade utvecklingen på villovägar, Sony drog sig ur som finansiärer och informationsflödet dog ut totalt. Det var inte förrän under förra året som vi kunde läsa att spelet fått nya utgivare och att utvecklingen fortsatte; glädjen och hoppet började återvända!

Nyligen publicerade nya utgivaren Grey Box en video där vi får se mycket mer av spelet än tidigare. Det mesta verkar vara sekvenser ur själva spelet och jag måste erkänna att jag fått tillbaka min längtan helt och hållet.

I filmen får vi se spelets hjälte vakna upp på en strand och efter att ha återfått medvetandet, utforska den ö som han är strandsatt på. Enorma monument av typisk Zelda-stil och mysiga djur, blandas med stilsäker grafik och sköna vyer och emellanåt påminner spelet faktiskt även lite grann om spelen från Team ICO.

Ser du också fram emot att få spela Rime när det släpps?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.