Resident Evil 7 får ny trailer

Under E3 utannonserade Capcom det sjunde huvudspelet i deras skräckspelsserie Resident Evil 7. Nu verkar det som att spelstudion har tänkt i nya banor och skapat ett skrämmande spel i förstapersonsperspektiv, med tydliga influenser av Konamis numera nedlagda P.T, som PlayStation Plus-prenumeranter blev bjudna på som ett litet smakprov.

Capcom har under Gamescom-mässan visat upp en ny trailer, där en kvinna blir jagad av någon med en lykta. Jag får många frågor i huvudet, till exempel vem det är som blir jagad och varför? Samtidigt blir min längtan ännu större eftersom denna upplaga ser läskig ut. Det är något jag inte har sett sedan Mr. X hoppade igenom väggen i Resident Evil 2, vilket är en scen jag fortfarande kan drömma hemska drömmar och jag misstänker att känslan kommer att överträffas i detta nya bidrag i serien.  Det förfallna och smutsiga huset är som hämtat från mina mardrömmar, men jag får också vibbar av Motorsågsmassakern på grund av den skitiga miljön.

Det förra spelet, Resident Evil 6 (8/10), var en rejäl besvikelse för mig eftersom det inte kändes ett dugg läskigt utan mer som ett renodlat actionspel. Den här gången verkar det dock som att utvecklarna har gått tillbaka till överlevnadsskräcken och dessutom skruvat upp det extra mycket. Jag är riktigt imponerad av det som har visats hittills och jag tyckte väldigt bra om demoversionen – det känns som det går åt rätt håll. Resident Evil 7 har stöd för PlayStation VR, och jag kan bara föreställa mig hur den upplevelsen kommer att vara!

Det finns för tillfället ingen information om huruvida bekanta karaktärer som Leon, Chris eller Jill kommer att medverka, eller om Capcom enbart satsar på nya karaktärer denna gång. Spelet släpps till PlayStation 4 den 24 januari 2017, så skriv ned det i era kalendrar.

Är du redo för nästa del av Resident Evil?

Kommentera