République släpps till PS4 tidigt nästa år

République släpptes ursprungligen som ett episodiskt spel på mobila plattformar, och är ett av de mer ambitiösa mobilspel som jag känner till. I grund och botten är det ett smygspel, men utan direkt kontroll över huvudpersonen. Spelaren är en hacker som på distans hjälper protagonisten Hope att nå säkerhet genom att agera guide via övervakningskameror och lösa pussel via datorsystem och dylikt.

Spelet släpptes senare även till PC, och nu har utvecklarna Camouflaj lagt resurser på att få pekskärmsgränssnittet att fungera med en handkontroll på PS4 också. Förhoppningsvis innebär detta att de inte lägger för mycket funktionalitet på pekplattan på DualShock 4.

Utvecklarna har passat på att knåpa ihop en krystad trailer för spelet där de helt utan inlevelse läser innantill vad spelet erbjuder, men utöver det ser spelet ganska lovande ut. Jag hoppade aldrig in i mobilversionen av spelet, mest eftersom jag inte är speciellt förtjust i att spela den typen av spel på en telefon. Spelet kommer som sagt att dyka upp i början av nästa år och då kommer vi att kunna ta del av alla fem episoder direkt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.