Pusseläventyret The Sexy Brutale har utannonserats

Gamescom 2016 är igång och även om nyheterna inte duggar lika tätt som på E3 så bjuds vi ändå på betydligt fler än en genomsnittlig vecka. Den spanska studion Tequila Works som ligger bakom överlevnadsspelet Deadlight (7/10) samarbetar med den brittiska studion Cavalier och tillsammans utannonserade de igår pusseläventyret The Sexy Brutale som släpps till PlayStation 4 under första kvartalet 2017. Utvecklarna består bland annat av avhoppare från Blizzard Entertainment, Lionhead och Weta Digital där de sistnämnda är mest kända för specialeffekterna i Sagan om Ringen-filmerna.

Berättelsen utspelas på kasinot och herrgården ”The Sexy Brutale” under en maskeradbal där deltagarna mördas utan möjlighet att smita undan. Spelaren axlar rollen som en äldre präst vars uppdrag blir att rädda livet på festdeltagarna och sig själv genom att resa bakåt i tiden. Balen sitter fast i en evig loop likt filmerna Måndag Hela Veckan och Edge of Tomorrow och interaktionen med karaktärerna sker i realtid. Utvecklarna utlovar dessutom att huvudpersonen kommer att få lära sig ockulta färdigheter under spelets gång.

Undrar om det blir öl & chips eller vin och kex som vanligt?

Undrar om det blir öl & chips eller vin och kex som vanligt?

Trailern får mig att bli helt såld på konceptet och The Sexy Brutale har bubblat upp högt på listan över spel jag längtar till under 2017.

Vad tycker du om trailern?

Kommentera