Psykologiska thrillern Asemblance släpps i maj

Äventyrsspel och interaktiva berättelser i förstapersonssperspektiv är något som har blivit mer och mer populärt med tiden trots den ursprungliga skepsis som många uttryckte mot denna subgenre. Med den växande populariteten har även själva berättandet och skildrandet av miljöer förbättrats, något som förhoppningsvis Asemblance lyckas spinna vidare på.

Denna stämningsfulla berättelse ska enligt utvecklarna har inspirerats av intressanta TV-skapelser som The X-Files, Black Mirror och Twilight Zone, vilket förstås lägger ribban högt när det kommer till förväntningarna.

I spelet vaknar protagonisten upp i en maskin som simulerar minnen, och som av en händelser vet du inte hur du har hamnat där eller hur du ska ta dig därifrån. Du får helt enkelt försöka pussla ihop vad som har hänt med hjälp av maskinen, men resan kommer förmodligen att riva upp en del saker som huvudpersonen hellre lämnar bakom sig.

Det är ett spännande upplägg, även om det inte är unikt på något vis, och förhoppningsvis kan själva berättandet bära upp själva konceptet för att skapa en intressant upplevelse. Jag är väldigt förtjust i denna typ av spel, så jag ser fram emot att fördjupa mig i denna science fiction-kryddade berättelse.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.