Psycho-Pass: Mandatory Happiness har fått en ny trailer

Det är ju ingen större hemlighet att jag är ganska förtjust i visuella romaner, och då i synnerhet Zero Escape-serien och Danganronpa-serien. Det ställs väldigt höga krav på berättelsen och karaktärerna i ett medium där du kan tillbringa långa sektioner av spelet med att bara trycka X för att komma vidare i dialogen, men när det klaffar tillsammans med intressanta spelelement är det väldigt svårt att slita sig.

I september är det dags för en ny lovande visuell roman baserad på animeserien Psycho-Pass, och efter att ha kollat upp serien blev jag ännu mer nyfiken.

Upplägget för berättelsen är att det existerar ett avancerat datorsystem som analyserar folk för att se vilket yrke och liv de passar bäst in i. Genom detta system blir du helt enkelt tilldelad en roll i livet som bedöms vara den som skapar minst problem för omgivningen, och därigenom ska en utopi uppstå. Eftersom detta upplägg inte är främmande för många science fiction-fans är det inte svårt att lista ut att saker och ting går snett.

En stor faktor i berättelsen är att datorsystemet även fungerar som ett brottsförebyggande, i stil med Minority Report, och du tar dig an rollen som en medlem i polisstyrkan som tar hand om de som glider mellan sprickorna i systemet. Att döma av de få avsnitt jag har sett av serien kan detta bli ett ypperligt upplägg för en visuell roman med inslag av brottsutredning.

Den 13 september kommer jag att dyka in i Psycho-Pass: Mandatory Happiness.

Kommentera