Prey har fått ett lanseringsdatum

Få spelserier har haft en lika krokig bakgrund som Prey-serien, med långa utvecklingstider och astronomiska ambitioner och förväntningar. När originalspelet släpptes efter mycket om och men under 2006 visade det sig vara en ganska slätstruken historia, med några intressanta tekniska idéer.

När uppföljaren visades upp på E3-mässan 2011 fick vi se en mycket lovande trailer, och nästan alla var övertygade om att vi nu skulle få se ett spel som levde upp till förväntningarna. Det visade sig dock att spelet hade enorma problem bakom kulisserna, och projektet stängdes ner av Bethesda.

I somras fick vi dock ett skimmer av hopp igen när Bethesda presenterade en omstart av den problemföljda serien under deras E3-presentation. Nu ser det dessutom ut som att spelet kommer att hamna i konsumenternas händer. Spelet har nämligen fått ett lanseringsdatum, och det är redan den 5 maj. Med detta besked fick vi även en ny trailer för spelet, där vi får ta del av både berättelseupplägg och actionsekvenser. Förhoppningsvis kan Prey fylla det tomrum som har lämnats efter BioShock-serien, men jag försöker hålla mina förväntningar i schack.

2 kommentarer
  1. Alestes Alestes
    • Johan Lindros Johan Lindros

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.