PlayStation 4 Pro uppgraderar share-funktionerna

Med lanseringen av den nyligen offentliggjorda PlayStation 4 Pro är det inte bara uppgraderad grafik som kommer att glädja oss, utan Sony kommer även att använda den extra prestandan för att uppgradera vissa systemfunktioner. Mest noterbart är funktionerna du kommer åt via Share-knappen, samt Remote Play, där upplösningarna kommer att uppgraderas för att erbjuda en bättre upplevelse.

Till att börja med kommer skärmdumparna att sparas i 4K-upplösning (2160p) till skillnad från de 1080p-bilderna som nuvarande PS4-modellen erbjuder. Detta kommer att bli en välbehövlig nyhet om det nu visar sig att många av de framtida spelen kommer att kunna köra i så pass hög upplösning.

Du kommer dessutom att kunna spela in klipp i 1080p-upplösning, till skillnad från de 720p som filerna sparas i idag. Bildfrekvensen kommer dock fortfarande att vara begränsad till 30 bildrutor per sekund, vilket förstås är lite tråkigt. Om detta handlar om en begränsning i skrivhastighet på hårddisken eller en flaskhals i annan prestanda är dock oklart.

Skulle du ändå vilja ha dina klipp i 60 FPS finns det dock goda nyheter. Vi kommer att få möjligheten att strömma våra spel i 1080p och 60 FPS till både YouTube och Daily Motion, medan Twitch kommer att ha en begränsning på 30 FPS. Detta är förstås en riktigt trevlig möjlighet för alla som utnyttjar sig av den interna streamingfunktionen, och gör ju definitivt att jag kommer att använda mig av YouTube istället för Twitch i framtiden.

Remote Play och Share Play kommer också att få en välkommen uppgradering när det kommer till upplösningen, och du kommer nu kunna strömma dina spel i 1080p med 60 bildrutor per sekund. Upplösningen kommer ju förstås inte att göra någon skillnad om du strömmar till din Vita, eftersom den skärmen inte har stöd för det, men om du använder din PC för Remote Play kommer du att få en markant bättre bild.

Kommer dessa ändringar att påverka dig?

Kommentera