Plantronics släpper headset anpassat för PlayStation VR

De senaste veckorna har intresset för Virtual Reality kokat i samband med lanseringen av både Oculus Rift och HTC Vive. PlayStation-fansen får ju som bekant vänta ett tag till innan den virtuella verkligheten blir tillgänglig, men redan nu jobbar headsettillverkaren Plantronics på en produkt som kan förenkla din ljudlösning med hörlurar som är anpassade för PSVR-headsetet.

RIG 4VR kommer att vara en del av RIG500-serien som Martin kikade närmare på och blev positivt överraskad av, och kommer precis som de andra produkterna i serien att vara modulärt. Du kan med andra ord byta ut bland annat kåpor och bågar, och har du redan en annan produkt i serien kommer dessa komponenter att fungera med RIG 4VR-headsetet.

Den stora finessen med RIG 4VR är dock att det inte bara går att koppla in i handkontrollen som de flesta andra, det finns även kablage för att koppla ihop det med PSVR-headsetet, vilket är en välkommen lösning om du inte kör trådlöst idag. Det gör ju till exempel att du slipper koppla in dig i en Dualshock 4 när du spelar spel som använder Move-kontroller.

Lurarna kommer att släppas i samband med PlayStation VR-lanseringen, vilket sker någon gång i oktober, och det preliminära riktpriset ligger på 69,99 dollar.

Kommentera