Paragon släpps till PlayStation 4 under 2016

Det är inte ofta vi får se Epic Games stå tillsammans med Sony och berätta om ett spel där stora, enormt vältränade karaktärer röjer loss med gigantiska vapen. På PlayStation Experience inträffade dock precis just det, även om inte spelet ifråga handlade om att förgöra de elaka Locust.

Paragon heter spelet som kommer både till PlayStation 4 och PC. Enligt utvecklaren ska det gå att spela mot varandra oavsett plattform och dessutom är framsteg och all utrustning tillgänglig även om du hoppar mellan konsol och dator.

Spelet är ett MOBA, ett onlinespel där ett antal spelare möts för att slåss i en arena. Spelgenren bygger i grunden på realtidsstrategi där utförandet tar sig olika former beroende på vem som tolkar reglerna. I fallet med Epic Games, betyder det såklart enorma rustningar, snygga explosioner kombinerat med den strategiska mekaniken.

Efter att ha sett videon för Paragon, känner jag mig faktiskt lite lockad av att hoppa in i det öppna beta-testet nu i sommar. Epic Games förpackning av MOBA ser intressant ut och verkar vara lite enklare att spela än något av de traditionella spelen i genren. Men det kan ju också vara så att videon inte riktigt visar allt…

Paragon släpps i slutet av 2016, onlinetesterna startar nu i januari och pågår i olika faser fram till sommaren då den öppna betan lanseras.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.