Nyversion av Darksiders kommer till PS4 i höst

Förra hösten fick vi ta del av Darksiders II: Deathinitive Edition (7/10)en något uppsnyggad version av spelet som ursprungligen släpptes till PlayStation 3 under 2012. I min recension noterade jag att spelet fortfarande är en ganska trevlig actionfylld upplevelse i en väldesignad värld, men att prestandan kanske borde ha varit bättre nu när spelet tog steget till PlayStation 4.

Det når heller inte riktigt upp till det första spelet i serien, som av många har kallats det bästa tredimensionella Zelda-spelet. Lyckligtvis kommer det nu även en nyversion av detta mycket underhållande spel.

Precis som nyversionen av Darksiders II kommer denna utgåva ha ett otroligt fånigt namn, nämligen Darksiders: Warmastered Edition. Enligt utgivarna kommer vi att få ett spel med både högre upplösning och högre bildfrekvens, varav det sistnämnda är väldigt välkommet i denna form av actionspel. Många effekter kommer också att göras om från grunden, vilket bland annat kommer att ge bättre skuggor och skarpare texturer. Det låter helt enkelt som att de kommer att lägga ner lite mer krut på denna version jämfört med nysläppet av Darksiders 2.

Någon information om en eventuell uppföljare lyser dock fortfarande med sin frånvaro. Serien skapades ju ursprungligen med målet att skildra en berättelse centrerad på apokalypsens fyra ryttare, med ett spel för varje karaktär. Dessa planer grusades när den gamla utgivaren THQ gick i konkurs, och trots att Nordic Games köpte upp rättigheterna för spelserien har ännu inget offentliggjorts för en eventuell framtid. Förhoppningsvis är ju dessa nyversioner ett steg på vägen att samla kapital till en fortsättning, och med tanke på att vi redan har fått följa Kriget och Döden i två riktigt trevliga spel, hade jag väldigt gärna velat bekanta mig med Segraren och Svälten också.

Den 25 oktober är det åtminstone dags för Darksiders: Warmastered Edition att nå PlayStation 4.

Vad tycker du om Darksiders-serien?

Kommentera