Neverwinter har fått lanseringsdatum till PS4

Många av mina rollspelstimmar när jag var yngre tillbringades i det magiska Forgotten Realms där jag var trollbunden av berättelserna i Baldur’s Gate-serien och Icewind Dale-spelen. De ändlösa möjligheterna att spela igenom dessa Dungeons & Dragons-baserade kampanjerna blev aldrig tråkiga och slukade hundratals timmar av min fritid.

Nu är det dags att uppleva denna spelvärld i en MMO-tolkning eftersom PlayStation 4-versionen av Neverwinter nu till slut har fått ett lanseringsdatum.

Den 19 juli är datumet du ska se fram emot om du hungrar efter ett nytt onlinerollspel, och faktum är att det är helt gratis att spela. Skulle du av någon anledning ha problem att hålla dig till dess kan du betala 20 euro för att få komma igång redan den 12 juli, och då får du dessutom ett gäng prylar som du kan använda i spelet. Om du inte är PlayStation Plus-medlem är detta inte heller ett problem, eftersom spelet inte kräver det.

Spelet lanserade ursprungligen under 2013 till PC och har sedan dess fått inte mindre än nio expansioner, och alla dessa är inkluderade i PS4-versionen. Utvecklarna har dessutom planer på att släppa ytterligare material i framtiden, men innan dess kommer du alltså ha en hel del att spela ikapp.

Eftersom jag spelade en hel del Neverwinter Nights till PC för massor av år sedan är jag sugen på att kika närmare på detta MMO-spel lyckas fånga samma stämning och djup, och jag kommer troligtvis att köra igång en karaktär när det släpps den 19 juli.

Vad har du för förväntningar på Neverwinter?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.