Monster Boy visas upp i samband med Gamescom

Förra året utannonserade spelutvecklarna The Game Atelier en spirituell uppföljare till de klassiska Wonder Boy-spelen; Monster Boy And The Cursed Kingdom. Studion samarbetar med Ryuichi Nishizawa, mannen som skapade Wonder Boy åt SEGA under perioden 1986-1994. På grund av att SEGA äger rättigheterna till de gamla spelens namn, var dock utvecklarna tvungna att döpa spelet till Monster Boy istället.

Nu har en ny trailer dykt upp, och om du är van vid Wonder Boys riddarspel lär du lätt känna igen dig trots det nya och fräscha utseendet. Jag älskade de gamla spelen när det begav sig och det tredje spelet har en särskild plats i mitt hjärta för jag spelade det åtskilliga timmar under mina yngre dagar.

Det nya spelet går i Wonder Boy III: The Dragon’s Traps fotspår, eftersom protagonisten kan förvandla sig till fem olika djur med egna särskilda egenskaper. Han kan bland annat förvandla sig till en groda som kan svinga sig över olika plattformar med hjälp av sin tunga. Om du är lite uppmärksam kan du se att grisen i trailern är väldigt lik just den gris i butiken från det tredje spelet med underpojken, men om det är en slump eller ej låter jag vara osagt.

Monster Boy And The Cursed Kingdom ser ut att följa den klassiska Wonder Boy-stilen väl, med massor av svärdsvingande när hjälten besöker bland annat sandstränder och djungler. Nu tror jag inte att det här nya spelet blir en revolution i sig för att det är väldigt bekant, men det ser riktigt kul ut. Den vackra grafiken och de fina animationerna är inte heller fy skam, för de ger spelstudions kommande verk en härlig stil. Retrospelaren i mig hoppar av lycka när filmklippet visas och jag har fått ett spel till att se fram emot.

Striderna mot bossarna i trailern får mig att tänka på Wonder Boy In Monster Land, vilket är det första spelet jag spelade. Jag håller tummarna att det kommer att finnas strider mot drakbossar, då dessa var en av de allra största höjdpunkterna i föregångarna.

Idag finns det inget datum på när The Game Ateliers verk ska komma, men förhoppningsvis kommer det någon gång under 2016.

2 kommentarer
  1. Alestes Alestes
    • Jerry Olsson

Kommentera