Middle-earth: Shadow of War släpps i augusti

Det har länge ryktats om en uppföljare till det smått fantastiska Middle-earth: Shadow of Mordor (9/10), som lyckades överraska mig och många andra när det släpptes 2014. Inte nog med att Monolith Productions lyckades skapa en intressant sidoberättelse i ett etablerat fantasyverk, de lyckades dessutom paketera det i en underhållande öppen spelvärld.

En av de starkaste punkterna i spelet var ju förstås det så kallade Nemesis-systemet, som skapade en dynamisk befälshierarki bland fienderna. De motståndare som lyckades ha ihjäl dig blev både befordrade och utvecklade speciella färdigheter, och efter ett tag utvecklade du riktiga ärkefiender som i princip förföljde dig tills du satte ett permanent stopp för dem.

I helgen läckte den stora amerikanska återförsäljarkedjan Target ut information om att den beryktade uppföljaren är på gång, vilket under gårdagen sedan även bekräftades av utgivarna Warner Bros Interactive Entertainment. Den 25 augusti släpps nämligen Middle-earth: Shadow of War, och kampen mot Saurons styrkor kommer att trappas upp ytterligare. Talion och Celebrimbor återvänder som protagonister, och ställs nu inför det till synes omöjliga uppdraget att bakom fiendernas linjer skapa en egen armé som de kan använda mot den kollektiva ondskan i Mordor.

En introduktionstrailer släpptes i samband med pressmeddelandet, och även om den inte går in på djupet om nyheter och annan konkret information skapar den en god stämning. Vi behöver dessutom inte vänta alltför länge för att få mer information. Redan den 8 mars är det dags för ett nytt klipp som innebär premiären för spelsekvenser, och förhoppningsvis även lite smått och gott om hur Nemesis-systemet har utvecklats sedan föregångaren. Kommer Monolith att kunna matcha, eller till och med överträffa mästerverket från 2015? Jag hoppas verkligen det!

3 kommentarer
  1. Jerry Olsson
    • Johan Lindros Johan Lindros
  2. Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Kommentera