UPPDATERAD: Metro-serien får en uppföljare nästa år

Ryske författaren Dmitry Glukhovsky som ligger bakom böckerna Metro 2033 och Metro 2034, är nu på väg att lansera den engelska översättningen av sin tredje bok i serien – Metro 2035. Denna bokserie har ju, som säkert är bekant, inspirerat spelversioner i form av Metro 2033 och Metro: Last Light, som ursprungligen släpptes under förra konsolgenerationen men som fick fantastiskt välgjorda nyversioner till PlayStation 4 också.

I samband med tillkännagivandet passade författaren även på att nämna på den officiella webbsidan att boken kommer att följas av ett nytt spel under 2017, vilket förstås är fantastiska nyheter.

Ännu är inga direkta detaljer kända om spelet, men bara det faktum att vi får mer rysk postapokalyps nästa år är anledning nog att skutta av glädje. Metro-verken har en ganska intressant mörk ton i berättelserna, och de skiljer sig en aning från traditionell västerländsk postapokalyps. Inte nog med att alla är förpassade ner till att bo i Moskvas tunnelbanesystem för att försöka undvika den radioaktiva strålningen från kärnvapenkriget som utkämpades, det finns även gott om fraktioner som slåss om att kontrollera resurser och viktiga stationer. Och då har vi inte ens börjat gå in på de skräckinjagande mutanterna som gör livet osäkert utanför de massiva skyddsportarna.

Om du inte redan har avnjutit dessa unika förstapersonsskjutare bör du åtgärda detta snarast, så att du är redo för uppföljaren till nästa år!

Uppdatering: I ett pressmeddelande dementerar utgivarna Deep Silver uppgifterna från författarens webbsida. De säger att de har stora planer för den populära spelserien, men att dessa planer inte innefattar en uppföljare under 2017. Detta betyder ju dock inte att spelet inte är under utveckling, utan snarare att de inte verkar redo att utlova ett lanseringsfönster ännu.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.