Metal Gear Survive demonstrerades på TGS

Helgen har passerat och Tokyo Game Show har nu avslutats, och under mässans gång passade Konami på att påminna folk om att de faktiskt fortfarande sysslar med spel som inte involverar pachinkomaskiner. Metal Gear Survive visades ju ursprungligen upp i samband med Gamescom tidigare i år, och är en alternativ tolkning av händelser som sker efter Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (6/10).

I detta parallella universum ställs du inför hotet av zombieliknande varelser som förstås måste avverkas tillsammans med upp till tre av dina vänner.

I ursprungliga trailern visades inte så hemskt mycket av själva spelet, men nu har spelmekaniken klargjorts genom en demonstration av ett uppdrag. Dessvärre har mina farhågor om spelet bekräftats genom detta klipp. Det är i grund och botten en vågbaserad onlineskjutare klädd i Metal Gear Solid-skrud, och de har beslutat sig att göra ett helt spel baserat på de absolut sämsta partierna av Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (9/10).

I klippet får vi se en infiltration av en bas som sedan aktiverar zombievarelsernas attackvågor, och därefter handlar det enbart om att skjuta så många fiender som möjligt samtidigt som du bygger upp försvarsposter för att förstärka basen. Det är en aning deprimerande att se att detta troligtvis är framtiden för en av mina absoluta favoritspelserier, men det är inte förvånande att Konami tar detta steg. Det finns mycket pengar att tjäna på onlineskjutare med kosmetiska mikrotransaktioner, och det är ju troligtvis det viktigaste för bolaget numera.

Kommentera