Mer information om Hatsune Miku: VR Future Live

Pulsen börjar stiga för VR-entusiaster med PlayStation konsoler, och för att öka adrenalinnivån något, passar SEGA på att släppa mer information om deras kommande Hatsune Miku-projekt. Jag skrev tidigare om att titeln släpps i samband med att PlayStation VR den 13 oktober.

Hatsune Miku: VR Future Live är en möjlighet för oss PlayStation-spelare att uppleva en kortare konsert där den episka popdivan så klart dominerar scenen. Som interaktionsmedel används PlayStation Move, vilken förvandlas till den obligatoriska ljusstaven som alla åskådare i japanska konserter använder för att uttrycka sin glädje.

Själva plattformen Hatsune Miku: VR Future Live är gratis att ladda ned från PlayStation Store, men för att få deltaga i konserterna, behöver du betala för ett scenpack. Det är för nuvarande planerat att släppas tre sådana paket, till en kostnad av cirka 150 kronor styck (14,99 USD). Det går även att betala för ett säsongpass som kostar cirka 400 kronor (39,99 USD), vilket jag så klart kommer att göra!

Låtlistan som är släppt för den första scenen går inte av för hackor; här trängs mina favoritproducenter Mitchie M och DECO*27 med både 40mP, noa och Lamaze-P. Den kompletta listan över sångerna är:

  • Love Trial [producent: 40mP]
  • 1/6 – out of the gravity [producent: noa]
  • Satisfaction [producent: kz]
  • Weekender Girl [producent: kz och Hachioji P]
  • 39 [producent: DECO*27 och sasakure.UK]
  • Cute Medley – Idol Sounds [producent: Mitchie M]
  • Love Song [producent: Lamaze-P]

Två av sångerna toppade Jespers tio i topp-lista över låtar från Hatsune Miku: Project Diva X (8/10), och jag kan redan nu berätta att jag kommer att njuta av musiken om och om igen. Äntligen kan jag få återvända till publikhavet och vifta med min ljusstav, som jag har längtat!

Blir Hatsune Miku: VR Future Live din första VR-upplevelse?

Kommentera