MeiQ: Labyrinth of Death är snart här

PlayStation Vita går verkligen från klarhet till klarhet när det kommer till japanska rollspel och för att ytterligare öka glädjen hos västerländska spelare, släpps snart ytterligare ett spel enligt den gamla skolan.

MeiQ: Labyrinth of Death ser ut att vara rollspelet för dig som uppskattade utforskning i rutnätsupplägg, som till exempel Demon Gaze (7/10). Upplägget är nämligen detsamma, även om berättelsen och hjältarna skiljer sig mycket från ovan nämnda titel.

Världen har gått under på riktigt; vindarna har dött, fåglarna har flytt och solen har gått ned för alltid. Hoppet är ute för mänskligheten men självklart finns det en räddare, en lösning. I spelet ikläder du dig rollen av Estra, en magiker av Machina-skolan, som visar sig ha förmågan att starta om världen. Tillsammans med sina kollegor (eller är de rivaler månne?), beger sig hjältinnan ut på det största äventyret någonsin: att rädda världen och mänskligheten.

I MeiQ: Labyrinth of Death är de tre kvinnliga hjältarna ackompanjerade av skyddsänglar som tar sig formen av robotar med unika egenskaper. Det gäller att finslipa funktionerna och utrustningarna på dessa mekaniska livvakter för att uppnå en bra balans i attackstrategier och fördelar gentemot fienderna.

Spelet släpps exklusivt till PlayStation Vita både i fysiskt format men även för nedladdning. Fullständigt stöd för PlayStation TV finns, vilket innebär att du kan njuta av labyrintutforskning även på den stora skärmen när du kommit hem från bussresan eller flyget. Den 16 september är det dags att ta sig an den dödliga labyrinten tillsammans med robotar och modiga magiker.

Ser du fram emot ännu mer metodisk utforskning av grottor?

Kommentera