Late Shift är Wales Interactives nya projekt

Efter det lyckade försöket att återuppväcka interaktiv film, där The Bunker (8/10) formligen lyste av potential, har studion Wales Interactive tagit ett stort kliv framåt. Det kommande verket Late Shift är av samma karaktär på ytan, men närmar sig med stormsteg formen av äventyrsspel som vi är vana vid på den här sidan av 2010. Nyheten i denna titel stavas orsak och verkan.

I ett ganska ingående inlägg på den europeiska PlayStation-bloggen, berättar regissören Ben Tester om beslutet att introducera spelarval som påverkar handlingen. Eftersom studion fortfarande är relativt liten men ändå skapar sina egna rutiner för hantering av val, får vi lära oss ganska mycket om hur knepigt det är att ta hänsyn till spelarens reaktioner.

I Late Shift kretsar handligen kring den unge studenten Matt som mot sin vilja en kväll blir indragen i en intrikat stöldkupp i London. Det hela börjar med en bilstöld men eskalerar ganska snart långt bortom all kontroll.

Jämfört med The Bunker, känns denna nya upplevelse betydligt mer modern och fartfylld. Vi erbjuds det mesta som vi är vana vid i en actionfilm idag; snabba, snygga bilar, intelligent manus och skurkar som man inte riktigt vet om man ska älska eller hata.

Wales Interactive lovar att vi redan under april får följa med på det brottsliga äventyret Late Shift. Jag ser verkligen fram emot att få se hur studion har utvecklats och kommer att med stor aptit konsumera detta verk så fort det kommer ut!

Är du redo för ännu mer interaktiv film i april?

Kommentera