Inside kommer till PS4 tidigare än förväntat

Danska utvecklarna Playdead, som ligger bakom det fantastiska plattformsspelet Limbo, släppte sitt nya verk Inside för lite drygt en månad sedan och fick ett väldigt varmt bemötande från både kritiker och fans. Precis som med deras debutspel fick dock PlayStation-fans vänta lite extra på det goda tack vare ett avtal med Microsoft som såg till att spelet skulle ha en tidsexklusiv period.

Jag var nog inte ensam om att tro att det skulle handla om ett år innan vi fick ta del av Inside på PlayStation 4, då det var den ungefärliga tidsperioden både för Limbo och det kommande Rise of the Tomb Raider. Lyckligtvis behöver vi bara vänta ett fåtal veckor innan det släpps på PlayStation Store.

I likhet med Playdeads förra verk är Inside ett plattformsspel med pusselelement som skildras i en spelvärld med en vacker och minimalistisk grafisk stil. Stämningen ligger som en tydlig designfokus, och precis som i Limbo berättas en historia utan dialog och på ett väldigt skickligt vis. Jag spelade det när det släpptes till Xbox One eftersom jag är en väldigt otålig människa, men jag ser fram emot att ta en tur till genom denna intressanta berättelse. Den 23 augusti är datumet du definitivt borde ringa in i kalendern om du gillade Limbo.

Ser du fram emot Inside?

Kommentera