Ikväll är det dags för PlayStation Meeting

Presskonferenser är ju alltid spännande, i synnerhet när det handlar om ny hårdvara. Sony har förvisso inte bekräftat till hundra procent att PlayStation Neo kommer att visas upp, men det är trots detta ett i princip garanterat inslag i kvällens presentation. Utöver detta kommer vi även att få se den nedbantade PlayStation 4-modellen som redan har läckt på flera fronter, och till och med fanns till salu på en brittisk auktionssajt.

PlayStation Meeting, som presskonferensen heter, kommer att hållas i New York och vi kommer enligt Sony att få se vad framtiden har att erbjuda i PlayStation-världen. Den japanska elektronikfirman har mycket på bordet just nu, och det bli spännande att se hur många frågor vi kommer att få svar på.

De största frågorna gäller ju förstås deras planer för den upptrimmade PlayStation-modellen som har projektnamnet Neo. Vi har sedan länge haft indikationer på vilken nivå som kraften kommer att ligga på, och det är inte riktigt tillräckligt för att räknas som ett helt generationshopp, om nu denna information fortfarande är aktuell. Det stora frågetecknet här är hur stor skillnad denna prestandaökning ger i slutänden när det kommer till grafik och bildfrekvens. Det talas väldigt mycket om 4K-upplösningar hit och dit, men att förvänta sig att denna konsol ska erbjuda alla spel i så pass höga upplösningar är lite väl optimistiskt.

Det ska dessutom bli väldigt intressant att se hur den nya designen ser ut, även om jag inte tror att den kommer att skilja sig markant från den vanliga PS4:an. Jag hade faktiskt inte klagat på om den var aningen större för att få plats med en större kylfläkt, eftersom det finns många som klagar på högljudda fläktar i de nuvarande konsolerna. En större fläkt hade möjliggjort bättre kylning utan att behöva snurra upp den i lika höga hastigheter.

Ett lanseringsdatum lär vi ju också få, och det ska bli intressant att se hur Sony resonerar här. Det hade förstås varit ett plus att få ut konsolen i god tid inför julhandeln, dels för att kunna sälja många nya enheter men även för att kunna prissänka den vanliga PS4:an för de som inte är ute efter premiumkonsolen. Det hade dock kannibaliserat all uppmärksamhet som PlayStation VR borde få för att kunna bli en någorlunda lyckad lansering, vilket kan tala för att vi får se Neo under första kvartalet nästa år.

Sist, men inte minst har vi ju själva namnet på konsolen. Den har ju länge kallats både PlayStation Neo och PlayStation 4K i folkmun, men vi har ju ännu inte fått någon indikation om vilket som blir det slutgiltiga namnet. Ikväll klockan 21 kommer vi förhoppningsvis att få svar på samtliga dessa frågor, och flera till när PlayStation Meeting går av stapeln i New York. Om du vill se direktsändningen kommer du att kunna göra det här på PSbloggen i det inbäddade videofönstret nedan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.