Hellblade: Senua’s Sacrifice äntrar alfastadiet

Ninja Theory, som ligger bakom klassikerna Heavenly Sword och Enslaved: Odyssey to the West, berättade nyligen att deras senaste spel; Hellblade: Senua’s Sacrifice äntligen har nått alfastadiet i utvecklingen. Enligt utvecklarna själva, innebär det att grunden till spelet nu är färdig och kan spelas, även om det återstår mycket jobb innan titeln är lanseringsbar.

Äventyret utspelar sig i en miljö präglad av keltisk mytologi, där hjältinnan Senua kämpar sig igenom en skrämmande värld som är ett manifest av hennes egna mardrömmar och skruvade verklighet. Med tanke på studions tidigare verk, är det självklart att en kvinnlig hjälte har huvudrollen som framför allt återspeglas på ett värdigt sätt; något som vi tack och lov börjar se mer av nu för tiden.

Ninja Theory har precis publicerat den senaste i raden av filmer där de berättar om utvecklingsprocessen och visar hur långt de har kommit med spelet. Avsnitt 26 som ni kan se nedan, låter oss dyka ned på djupet av protagonistens psyke, som till stor del verkar forma världen och striderna som hon försöker ta sig igenom.

Personligen tycker jag att det som visas upp ser rent fantastiskt ut, speciellt med tanke på att studion själva byggt upp en enklare filmstudio för att läsa av skådespelarnas rörelser och ansiktsuttryck. I vissa scener känns det som att de är i närheten av att uppnå samma kvalitet som de stora utvecklarna med mångmiljonbelopp investerade i tekniken.

Efter att ha tittat igenom filmen, måste jag erkänna att jag ser fram emot Hellblade: Senua’s Sacrifice väldigt mycket. Jag trivdes oerhört bra i resan som jag fick uppleva i Enslaved: Odyssey to the West, och eftersom Senuas äventyr verkar hämta inspiration från en hel del av mina favoritspel, krävs det nu inte mycket innan jag klickar på knappen för att förboka spelet!

Ser du fram emot att få uppleva en annorlunda värld tillsammans med Senua?

Kommentera