Hatsune Miku: VR Future Live kommer i oktober

Under Gamescom-mässan i Tyskland idag, berättade SEGA att konsertupplevelsen Hatsune Miku: VR Future Live kommer att släppas i Europa i samband med lanseringen av PlayStation VR. Jag skrev om detta projekt för ett tag sedan och kan inte sluta att längta efter att få uppleva en konsert med den virtuella divan igen.

Under mitt första besök till Japan hade jag den stora förmånen (och turen) att få gå på en av hennes konserter och uppleva känslan på riktigt men det är ju inte alla som delar min tur. Därför glädjer det mig något oerhört att SEGA släpper en virtuell version av en liknande upplevelse.

Den 14 oktober kan vocaloid-fantaster runt om i Europa börja njuta av en interaktiv konsert tillsammans med Hatsune Miku. PlayStation Move-kontrollen används som en ljusstav och ska viftas i takt med musiken i ett bestämt mönster. Gör du rätt rörelser i rätt takt, blir Miku mer och mer energifylld och låter dig till slut äntra scenen tillsammans med vocaloidstjärnan.

Glöm inte ljusstaven för sjutton, oktober är en mörk månad!

Glöm inte ljusstaven för sjutton, oktober är en mörk månad!

Jag vet, det låter kanske lite barnsligt eller löjligt men personligen bryr jag mig inte. Om PlayStation VR lyckas förmedla hälften av den energi och magi som jag upplevde i Osaka i våras, är det ett inköp som definitivt kommer att vara värt pengarna.

Är du också sugen på att uppleva ett magiskt ögonblick i vocaloidernas värld?

2 kommentarer
  1. Thomas Thomas
    • Martin Svennberg Martin Svennberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.