Gravity Rush 2 skjuts upp till 2017

Förseningar har varit ett genomgående tema för Sonys exklusiva titlar denna höst, och nu är det dags för Gravity Rush 2 att råka ut för samma öde. Det var tidigare ett av bara två exklusiva PS4-spel från Sony-ägda utvecklare och skulle släppas den 2 december, men nu är datumet istället den 20 januari. Anledningen till denna försening uppges vara optimering av onlinefunktioner som till exempel asynkrona spelarinteraktioner. Det är dock lite oklart exakt vad dessa funktioner innefattar eller hur centrala de är för det övergripande spelet.

Allt är dock inte negativt i förseningsbeskedet. Som kompensation kommer vi att få det första planerade expansionspaketet utan extra kostnad, vilket innebär fler äventyr med Kat i den vackra staden Hekseville. Förseningar är ju alltid trista, men det handlar i detta fall inte om någon längre tidsperiod. Producenten Keiichiro Toyama antydde dessutom att det nya datumet kommer att passa bättre, eftersom det kommer att ge spelarna lite mer tid att i lugn och ro utforska avslutningen av Kats resa.

Även om jag inte tror alldeles för mycket på att det spelade speciellt stor roll i deras beslut att skjuta upp spelet, håller jag med honom helt och hållet. Vi kommer att ha en riktigt intensiv spelhöst som sträcker sig in i december, och om jag känner mig själv rätt kommer jag att ha behov för en liten spelpaus framåt slutet av året. Sen kommer jag att vara utvilad och taggad för nya tyngdkraftsäventyr i Gravity Rush 2 i januari.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.