Gran Turismo Sport har fått ett lanseringsdatum

Gran Turismo-utvecklaren Polyphony Digital är välkända för att arbeta efter ett helt eget schema, och det går sällan speciellt fort att se nya produkter. Det mest kända exemplet på detta är Gran Turismo 5 som visades upp på E3-mässan 2005 för första gången, men sedan dröjde det till 2010 innan det släpptes.

Därför väntade jag mig något liknande när Gran Turismo Sport visades upp på Paris Games Week i höstas, mest på grund av att det som visades var ganska sparsmakat. Det var mycket snack om vad produkten kommer att bli, men ganska lite konkret information. Igår höll dock Sony en webbsändning av ett Gran Turismo-evenemang, och vi fick inte bara mer information om spelet, utan även ett spikat lanseringsdatum.

Den 16 november är datumet som alla racingfans bör cirkla i kalendern, och det är ett överraskande positivt besked med tanke på att jag förväntade mig något i stil med hösten 2018. En ny trailer släpptes också, och den visar i vanlig ordning bländande grafik både när det gäller banor och bilmodeller. Frågan är bara om spelet kommer att utvecklas tillräckligt mycket för att kännas som en markant uppgradering från Gran Turismo 6 (8/10).

Grafiken är en självklar uppgradering, men det måste hända en del med körkänsla och övrig funktionalitet för att det ska kännas som en aktuell racingsimulator. Konkurrensen kommer ju i första hand från Project Cars, som är en av de de få simulatorerna som inte är exklusiva till en plattform, och detta är en väldigt solid upplevelse, även om jag inte riktigt lyckades fastna för det i samma utsträckning som Gran Turismo-serien. Den ofrånkomliga jämförelsen med den Xbox-exklusiva Forza-serien kommer ju att vara den stora måttstocken och jag hoppas på ett spel som kan nå upp till – eller kanske till och med passera – denna nivå.

En trevlig aspekt är att spelet kommer att ha VR-stöd, vilket definitivt kommer att vara en intressant upplevelse och något som jag ser fram emot att testa i höst.

Kommer du att köpa Gran Turismo Sport?

2 kommentarer
  1. macke86
    • Johan Lindros Johan Lindros

Kommentera