Gran Turismo Sport blir uppskjutet

Utvecklarstudion Polyphony Digital berättade igår att de tyvärr kommer att behöva mer tid på sig att färdigställa den senaste delen i Gran Turismo-serien, Gran Turismo Sport. Enligt skaparen Kazunori Yamauchi ska spelet känneteckna en ny era för ett av konsolens stora flaggskepp, men nu kommer lanseringen att dröja till nästa år.

En av de nya funktionerna som vi får vänta med att uppleva är bland annat stödet för PlayStation VR, ett tillägg som faktiskt verkar kunna blåsa nytt liv i racingsimulator-genren.

Serien har historiskt sett ofta plågats av förseningar, vilket gör att dess följare borde vara vana vid det här laget. Men med tanke på att den planerade betaversionen uteblev till förmån för att spelet skulle kunna släppas i tid, känns det onekligen lite snopet.

Polyphony Digital berättar i sitt pressmeddelande att de har upptäckt att de behöver längre tid för att kunna leverera den bästa racingupplevelsen på alla fronter. De informerar vidare att de har arbetat väldigt hårt med spelet sedan starten och att det vore synd att inte ge det extra utvecklingstid för att vara troget den vision de har med Gran Turismo Sport.

Spelet skulle ha släppts i mitten av november men sladdar nu alltså in i nästa år. Bilarna kommer förhoppningsvis  att glänsa extra mycket i den här utgåvan med tanke på hur mycket extra polering spelet får.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.