Första titten på Crash Bandicoot N. Sane Collection

Det har varit en illa dold hemlighet att Naughty Dogs Crash Bandicoot-trilogi från PlayStation 1-eran ska komma i en ny, förbättrad utgåva. På PlayStation Experience fick vi se en första trailer och vi fick veta att det släpps under 2017. Det antyds även att det kommer att vara en ”Remaster Plus”, med en del nyheter som ännu inte är tillkännagivna.

För mig tillhör Crash-spelen höjdpunkterna under hela PlayStations livstid och jag längtar verkligen att få spela om dem, förhoppningsvis med lite fler sparpunkter i det första spelet och med troféstöd.

En kompis till mig skaffade PlayStation några månader före mig, och ett av spelen vi la mycket tid på i slutet av 1996 var plattformsspelet Crash Bandicoot. Det var magiskt snyggt med sin 3D-renderade grafik, men tvådimensionellt spelande där några av banorna gick på djupet där du jagades av ett stort stenklot eller sprang uppför en stig ”inåt skärmen”. Jämfört med senare delar var ettan ganska oförlåtande och du fick bara spara efter att du klarat ett par, tre banor i stöten.

Mycket av min glädje var att spela ett liv var och skicka kontrollen, men samtidigt består serien av förbaskat bra plattformsspel med stort omspelningsvärde för att hitta alla vägar, samlarobjekt och tidsutmaningar. Det ska bli otroligt spännande att se hur väl de står sig idag mot nya plattformsspel som exempelvis Yooka-Laylee.

Ser du fram emot att spela Crash Bandicoot-serien?

Kommentera