Flera datum utannonserade för Vita-spel

I början av året skrev jag två artiklar om några av årets höjdpunkter för PlayStation Vita (del 1, del 2). Många av spelen hade luddiga angivelser om när vi får ta del av dem, men nu har vi fått lite mer information.

En ny trend när det kommer till japanska spel är att de utvecklas parallellt för PlayStation Vita och PlayStation 4, då konsolerna sålt ganska jämnt i Japan, även om den bärbara konsolen behåller ledningen. När det gäller lokalisering till spelare i väst, räknar nog speltillverkarna med betydligt högre försäljningssiffror till PlayStation 4. Trots detta saknas inte lokaliserade titlar till Vita, något som värmer min pendlarhjärta.

Tokyo Xanadu [Vita, PS4]

Äntligen får du chansen att bli stor i Japan!

För tio år sedan förintades Tokyo i en jordbävning och återuppbyggandet och vägen tillbaka till normalläge fortgår. Dock vilar en mystisk ondska under staden och var det en naturlig jordbävning

Detta actionrollspel från genregiganterna Nihon Falcom släpps tidigt under industrisemestern den 30 juni till PlayStation Vita. PlayStation 4-versionen med undertiteln eX+ kommer att släppas senare under året med bättre grafik och utökad berättelse.

Danganronpa V3: Killing Harmony [Vita, PS4]

Nya mord, ny ångest

Den sadistiska teddybjörnen Monokuma är tillbaka och i och med det lär vi bjudas udda mord, svikna löften och rafflande mordutredningar med tillhörande rättegångar. Den här serien av skruvade grafiska romaner får äntligen en riktig fortsättning den 29 september både på PlayStation 4 och PlayStation Vita. Håller berättelsen samma klass som de två föregångarna i huvudserien så har vi en riktig högtidsstund att se fram emot!

Mary Skelter: Nightmares [Vita]

Jailhouse Rock med Eilert Pilarm borde ha fått vara med i musikspåret

Compile Heart följer upp Criminal Girls-serien med grottkrypargenrens svar på Prison Break. Här är dock fängelset levande och det utlovas en hel del dekadens i form av våld, sex och aptit. På typiskt gubbsjukt manér blir det minispel med flickor i utmanande poser. Jag håller tummarna att rollspelselementen är tillräckligt bra för att väga upp de mindre smickrande momenten. Spelet släpps i fysisk utgåva den 14 juli och finns att förboka i minst en svensk butik.

Utawarerumono: Mask of Deception [Vita, PS4]

Jag tror vi får kalla spelet lurighetens mask på svenska

Atlus bjuder oss här på en ny blandning av två sorters spel; en visuell roman och ett strategiskt rollspel. Spelet marknadsförs som en roman för vuxna och från det jag sett hittills måste jag erkänna att jag blivit otroligt nyfiken. I Europa får vi en fysisk utgåva på PlayStation 4, men får nöja oss med en digital version till PlayStation Vita. Den 23 maj släpps det äntligen på engelska och denna första del skryter i förhandssnacket om mer än 80 speltimmar för att gå i mål. Jag säger en första del då den direkta fortsättningen ska släppas senare i år.

GOD WARS: Future Past [Vita, PS4]

Är den där mysko björnen inspirerad av Big Ben och Hulken eller Bobo och Bamse?

Det spel som låg etta på min lista över årets hetaste Vita-titlar har tyvärr försenats. Tidigare var det sagt att vi i Europa skulle få ta del av det redan 31 mars, men nu är datumet flyttat till 16 juni. De goda nyheterna är dock att PlayStation 4 och PlayStation Vita både får en vanlig fysisk utgåva och en vacker specialutgåva med bland annat en tygposter, musik-CD, bok med konst och en fickspegel. Spelet är ett taktiskt rollspel som påminner mig om det fantastiska Final Fantasy Tactics.

Vilka spel kittlar japannerven i dig?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.