Fler nyversioner på gång från Capcom

Capcom kommer att fortsätta med den uttalade strategin att satsa på nyversioner av populära spel, och detta har hittills inneburit ett flertal uppsnyggade spel i Resident Evil-serien. Det är dock inte den enda zombiefyllda spelserie som den japanska utgivaren har planer på att putsa upp, då de nu har bekräftat att Dead Rising, Dead Rising 2 och Dead Rising: Off the Record är på gång till PlayStation 4.

Redan i helgen började ryktena gå om en nyversion av första spelet, då en trofélista dök upp på den populära trofésajten Exophase, men nu visar det sig alltså att det handlar om fler än bara originalspelet.

För min egen del har jag lite av en hatkärlek för Dead Rising-serien. Det finns så väldigt mycket potential för att ha roligt i dessa detaljerade sandlådor och de fantastiskt underhållande vapenkombinationerna. Jag brukar dock oftast känna en krypande stress på grund av den ständigt rullande klockan som gör att du kan missa uppdrag som är nödvändiga för att gå vidare i berättelsen.

Någon information om en potentiell portning av Dead Rising 3 gavs inte, men jag hade nog inte hoppats för mycket på detta i och med att Microsoft var involverad i detta projekt. Samma sak gäller visserligen Dead Rising 4 som släpps senare i år till Xbox One och PC, och där öppnade Capcom dörren för en möjlig PS4-version någon gång i framtiden. Mer information om de bekräftade nyversionerna bör vi få inom kort!

Är du sugen på att återvända till Dead Rising-spelen?

Kommentera