FIFA 17 introducerar ett berättelseläge

Karriärlägen har länge varit populära i sportspel, men få utvecklare har lagt ner speciellt mycket tid på att krydda dem med något extra. NBA 2K-serien har varit bäst på denna front med att ställa spelaren inför olika dialogval vid presskonferenser, eller som i den senaste upplagan skapa en hel berättelse med manus och en rad olika biroller.

Även om det kanske inte var något Oscar-material vi bjöds på var det ändå underhållande att spela igenom, och EA Sports har nu bekräftat att FIFA 17 kommer att erbjuda ett liknande upplägg som de kallar The Journey.

Du får ta dig an rollen som Alex Hunter, som är en lovande ung fotbollsspelare i England och där du får jobba dig till en plats i en Premier League-klubb, men även hantera drama i livet runt omkring. Det låter precis som den friska fläkt som FIFA-serien behöver för att locka tillbaka mig, eftersom jag har tyckt de senaste spelen har varit lite väl snarlika varandra. Jag förväntar mig förstås inte en djup, gripande berättelse, men jag är övertygad om att det kommer att finnas ett underhållningsvärde, även om det kan vara ett oavsiktligt sådant.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.