Fahrenheit: Remastered kommer till PlayStation 4

Heavy Rain och Beyond: Two Souls är enligt mig två av spelhistoriens mästerverk när det kommer till interaktiva berättelser och med Detroit: Become Human i antågande, är det såklart på sin plats med en återutgivning av spelet som startade allt. Långt innan vi hade möjlighet att trycka X för att ropa efter Jason eller flyga runt som entiteten Aiden och busa med människor i omgivningen, kunde spelare njuta av ett annat av David Cages verk på PlayStation 2.

Fahrenheit, som i USA kallades Indigo Prophecy, släpps nu äntligen till PlayStation 4 och ger nya spelare möjligheten att uppleva Lucas Kanes äventyr i New York, år 2009. Personligen minns jag tillbaka på upplevelsen med en stor nostalgi; det var här som jag för första gången våndades på riktigt över mina beslut och händelser som utspelar sig under spelet. Badrumssekvensen i början av spelet är fortfarande en pulshöjare för mig.

Den 18 juli är det dags att återuppleva äventyret som nu släpps i en uppskalad version, som förutom upplösningen 1080p, även erbjuder troféer för den som gillar dessa. Priset är satt till 15 USD, vilket torde innebära en svensk prislapp på ungefär 150 kronor.

Är du också taggad inför nyutgåvan av Fahrenheit?

Kommentera