Expansionen till Star Wars: Battlefront är gratis att testa i helgen

Det var drygt en månad sedan Star Wars: Battlefront (7/10) fick sin första stora expansion med nya kartor och spellägen, och om du ännu inte har bestämt dig om det är värt att punga upp pengarna för detta paket kan ditt beslut förenklas nu i helgen. Då kommer du nämligen att få möjlighet att testa det nya innehållet gratis och själv bedöma om det är värt dina riksdaler.

Paketet som heter Outer Rim innehåller fyra nya, vackert designade kartor, två nya hjältekaraktärer i form av Greedo och Nien Nunb och inte minst ett nytt spelläge som heter Extraction.

Detta nya spelläge går ut på att ena laget ska eskortera en transport med värdefullt gods till ett rymdskepp för att sedan sticka därifrån på snabbast möjliga vis. Andra laget ska ju förstås förhindra denna extrahering med hjälp av destruktivt beteende. Expansionen har dessutom nya vapen och Star Cards, men dessa kommer inte att vara tillgängliga för de som testar gratis under helgen.

Detta är ett smart drag av Electronic Arts för att trumma upp intresse för spelet igen, eftersom de ursprungligen snubblade ut på marknaden med fel fot först. Star Wars: Battlefront är ett väldigt väldesignat spel, men saknade verkligen djup och omväxling, och de ville kompensera detta med ett av de dyraste säsongspassen jag har sett. Det ger en dålig smak i munnen att betala 600 kronor för ett spel, för att sedan spendera nästan lika mycket till för att få expansionerna som spelet verkligen behöver. I helgen kan du dock ta tiden du behöver för att bestämma dig om du vill lägga mer pengar på detta i grund och botten underhållande verk.

Kommentera