Earthlock: Festival of Magic släpps till PlayStation 4

Det är ju knappast en hemlighet att japanska rollspel, eller JRPG, trivs alldeles utmärkt i PlayStation-världen. Därför är det extra trevligt att se ett alldeles nytt fenomen anlända till plattformen: ett NRPG!

Spelet är nämligen utvecklat av norska studion Snowcastle Games, som igår berättade att deras hyllning till de japanska rollspelen släpps till PlayStation 4. Earthlock: Festival of Magic är fokuserat på turordningsbaserade strider, och utvecklaren lovar att de har lyckats applicera modern teknik till detta klassiskt inspirerade verk.

I filmen ovan får vi en genomgång av både miljöer, karaktärer och strider. Personligen får jag sköna nostalgiska känslor när jag tittar igenom sekvenserna, där mycket verkar vara inspirerat av till exempel tidiga Final Fantasy.

Snowcastle Games berättar också att spelet inte kräver timtal av nivånötande för att kunna besegra bossarna, utan att spelaren ska kunna klara sig genom smarta taktiker och ett aktivt användande av de olika karaktärernas förmågor. Jag råkar ju vara av den udda personligheten som njuter i stora drag av att nöta karaktärsnivåer, och hoppas därför att jag kan få tillfälle att tillfredsställa min hunger på det sättet också.

Mycket av framgången i spelet handlar även om att utveckla personliga relationer till hjältarna och att få dem att trivas ihop. Den sociala aspekten påverkar karaktärernas förmåga att strida tillsammans och därför är det, liksom i Persona 4 Golden, viktigt att vårda förhållandena till personligheterna i spelet.

En helt ny spelmekanik introduceras i Earthlock: Festival of Magic, där ammunitionen som gänget använder i striderna inte köps, utan odlas i en trädgård. Det är med andra ord lika viktigt att plantera fröer och sköta om trädgården, som det är att vårda relationer och använda listiga strategier i strid.

Jag blev helt såld på spelet redan efter att ha sett klart på filmen, och ser med stor förväntan fram emot den 27 januari, då spelet släpps i Europa!

Kommentera