Dragon Quest Builders kommer till Europa

En av titlarna jag fick med mig hem från Japan, var det charmiga och extremt beroendeframkallande Dragon Quest Builders från Square Enix. Spelet skulle jag likna vid en blandning av Zelda när det är som bäst och Minecraft, kryddat med en sund dos japanska rollspelsingredienser.

Jag har än så länge endast spelat några timmar av den japanska versionen, men det jag upplevt hittills är helt magiskt. Jag har spelat versionen på PlayStation Vita och håller därför med Jesper helt och hållet: PlayStation Vita är inte död!

Dragon Quest fyllde häromdagen 30 år och för att fira ordentligt, utannonserade Square Enix att den japanska versionen håller på att lokaliseras och kommer att släppas i Europa under oktober månad. Detta är väldigt goda nyheter, åtminstone för mig eftersom jag hittills stormtrivs med att bygga upp världen Alefgard, block för block.

Om du tycker om öppna världar, att utföra småuppdrag, slåss mot monster och bygga miljöer rekommenderar jag att du håller ögonen på Dragon Quest Builders. Det här kan mycket väl bli ett av årets bästa spel för både PlayStation 4 och PlayStation Vita.

Ser du fram emot Dragon Quest Builders?

Kommentera