Doom planerar öppen betatest

Under den gångna helgen hölls en stängd betatest för den kommande nystarten av klassiska skjutarserien Doom, där spelare fick ett smakprov på flerspelarläget. Om du gick miste om detta behöver du inte misströsta någon längre tid eftersom du får en ny chans nästa helg i en helt öppen testperiod.

Precis som i förra testen kommer det att erbjudas två olika flerspelarlägen och två olika kartor där du kan vässa dina färdigheter inför spelets lansering i maj.

Betatesten kommer att dra igång fredagen den 15 april, och sedan kommer du att kunna spela fram till tidig morgon på måndagen den 18. Sedan är det bara att ta en snabb dusch och bege sig av till jobbet efter en intensiv spelhelg!

Jag hade dessvärre inte tiden att testa spelet under förra testperioden eftersom jag kämpade för att bli klar med Dark Souls III (10/10), men det jag reagerade på är att åtminstone flerspelarläget inte riktigt ser ut som gamla klassiska Doom. Jag ser flera likheter med Xbox-flaggskeppet Halo med tvåvapensystem och vapenkonfigurationer istället för att du plockar upp din utrustning medan du spelar. Det är kanske en gnutta ”det var bättre förr”-gnäll, men jag hade hellre sett ett klassiskt upplägg istället för denna modernisering. Jag inser dock att det förmodligen inte hade sålt lika många enheter då.

Kommer du att spela betaversionen av Doom?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.