Dear Esther släpps till PS4 i sommar

Så kallade vandringssimulatorer är ett nedlåtande begrepp som har dykt upp de senaste åren för att beskriva spel som designmässigt har fokus på narrativ framför spelmekanik. Ett av de första verken som fick denna benämning är Dear Esther som släpptes till PC redan 2012, och blev ett stort genombrott för utvecklarna The Chinese Room. De gick sedan vidare i samma fotspår och skapade Everybody’s Gone to the Rapture (9/10) som skördade stora framgångar.

Det är väl sannolikt därför som utvecklarna har beslutat sig för att se till att fler spelare ska kunna få uppleva den sprituella föregångaren som är planerad för lansering under sommaren.

Berättelsen utspelar sig på den skotska landsbygden och handlar om en man vars hustru nyligen har dött. När du utforskar spelvärlden dyker det upp fler och fler ledtrådar till vad som har skett, och det hela är en väldigt välberättad och intressant historia som skildras i en stämningsfull miljö.

Utöver själva spelet kommer PS4-versionen att erbjuda utvecklarkommentarer som du kan lyssna på medan du spelar, och det är definitivt ett intressant tillägg som jag kommer att kika närmare på.

Kommentera