Criterions extremsportspel har blivit nedlagt

Under E3-mässan 2014 visade Burnout-utvecklaren Criterion Games de första stapplande stegen i produktionen av ett nytt extremsportspel med massor av fordon och en öppen värld att utforska. Även om projektet var i väldigt tidigt stadium när det visades upp fanns det helt klart potential, mycket med tanke på tidigare meriter inom studion.

Nu har det dock bekräftats att det har blivit nedlagt, vilket inte är så konstigt med tanke på den två år långa tystnaden som följde utannonseringen på Electronic Arts presskonferens.

Enligt Electronic Arts sysslar nu istället Criterion med understödsarbete på Star Wars-spel, som till exempel Virtual Reality-upplevelsen i Star Wars: Battlefront (7/10) som visades upp under årets E3-mässa. De har med andra ord hamnat i samma tråkiga situation som Raven Software har gjort inom Activision, där en talangfull och meriterad studio får göra tillägg och småprojekt till andra storbudgettitlar istället för egna spel.

Förhoppningsvis är detta inte en permanent status för Criterion Games, då jag gärna vill se vilka galna idéer de kan komma på härnäst.

Ett svar
  1. Martin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.