Criminal Girls 2: Party Favors kommer till Europa i höst

Stoppa pressarna, leta upp skygglapparna och göm den politiska korrektheten! Redan i höst släpps den lokaliserade versionen av uppföljaren till Criminal Girls: Invite Only (8/10). Under det första spelets intåg i västerlandet, vaknade en del av de mer pryda spelkritikerna till liv och fördömde den nedvärderande kvinnosynen som titeln förmedlade.

Personligen reagerade jag inte speciellt starkt på de omdiskuterade uppgraderingssätten, jag tyckte snarare att scenerna var lite fåniga och att de kunde ha hanterats på ett lite mer smakfullt sätt. Å andra sidan har jag sedan länge vant mig vid de udda situationerna som japanska spel i princip alltid bjuder på. Det tragiska är att den något snedvridna människosynen som presenteras i spelen fick stå i fokus och att många faktiskt glömde bort att det fanns ett otroligt underhållande rollspel bakom den rosa dimman.

I Criminal Girls 2: Party Favors återvänder vi till helvetet och får nu ansvara för rehabiliteringen av ett nytt gäng kvinnor. Dock verkar det som att det inte går att lita på allihop, det är något som känns udda med en av dem. Under äventyrets gång utlovas dramatik på hög nivå där jobbet som ledare för truppen inte bara kräver fantasifulla metoder att entusiasmera, utan även att hålla ihop gruppen trots misstro och osäkerhet.

Grundmekaniken i spelet kommer att bibehållas, men nivåträdet över färdigheter har uppgraderats och erbjuder nu fler val. Varje karaktär har möjligheten att uppgraderas på två olika sätt, vilka benämns S och M för att spä på det kontroversiella ytterligare. Beroende på vilken väg som väljs, specialiseras hjältinnornas förmåga att antingen skyssa gruppen från skada, eller förvandlas till offensiva, aggressiva monster på slagfältet.

Spelet kommer att släppas i Europa den 23 september, och självklart kommer vi i väst att få njuta av en censurerad version ytterligare en gång.

Vågar du ta dig an Criminal Girls 2 i höst?

Ett svar
  1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Kommentera