Clicker Heroes utmanar hållbarheten i DualShock 4

Idag äntrar ett nytt bidrag i den relativt nya spelstilen (åtminstone för konsoler) marknaden. Klicka-spelen har funnits ett tag på våra mobiltelefoner och surfplattor, men har hittills varit ganska ovanligt på PlayStation-konsoler. Konceptet är enkelt och farligt beroendeframkallande; du klickar på skärmen för att utföra vissa saker; det kan handla om allt från att tjäna pengar till att döda monster. Ju högre du når i nivå desto fler uppgraderingar kan du applicera för att göra dina klick starkare, eller effektivare.

Mycket mer än att klicka och uppgradera gör du inte i dessa titlar och det kan på ytan verka totalt meningslöst, men de psykologiska mikrobelöningarna skänker en sådan tillfredsställelse att många finner det svårt att sluta. Förhoppningsvis har du nog med vett att lägga av efter att notifieringen om den sista trofén plingar till, eller?

Clicker Heroes till PlayStation 4 släpps loss idag på PlayStation Store och är helt gratis att ladda ned. Studion Playsaurus berättar att vi som spelare till en början klickar på monster för att skada dem, men utvecklar sig inom kort till ett strategispel där vi behöver ta beslut om huruvida skadan ska maximeras eller om vi vill tjäna ännu mer pengar.

Som alltid i genren, kan du förvänta dig absurda mängder skada som utdelas och självklart berg av virtuella pengar som utdelas i belöning, mer eller mindre konstant. Mycket av charmen i denna typ av spel är möjligheten att låsa upp nya hjältar och uppgraderingar samt att få slåss mot enorma bossar som dyker upp i mängder.

Jag har själv aldrig fastnat för den här typen av spel, men eftersom Clicker Heroes ändå är gratis, skadar det ju inte att prova, det bjuds trots allt en guldtrofé. När jag når nivå 3600…

Vågar du utsätta din DualShock 4 för Clicker Heroes?

Kommentera