Chvrches bidrar med musik till Mirror’s Edge: Catalyst

Vi börjar nu sakta men säkert krypa närmare lanseringen av Mirror’s Edge: Catalyst, ett spel som jag har väldigt höga förväntningar på. En av de starkare aspekterna av föregångaren var det härliga och stämningsfulla soundtracket, med ledmotivet ”Still Alive” med Lisa Miskovsky i spetsen.

Hon gör dock inte någon comeback i uppföljaren, utan ledmotivet framförs istället av det skotska bandet Chvrches. I fredags släpptes detta spår, och om resten av soundtracket håller liknande kvalitet och stämning kommer jag troligtvis att bli nöjd, även om det inte riktigt når upp till den klass som i originalspelet.

Chvrches är ett band som jag inte hade speciellt bra koll på förrän ganska nyligen, men som jag sedan har lyssnat på ganska flitigt i min Spotify-rotation. Långt ifrån allt de har gjort håller hög kvalitet, men de har några riktigt sköna synthpop-dängor på meritlistan. Huruvida ”Warning Call” kommer att vara en av de låtar som letar sig in i min spellista kommer nog att hänga på hur bra den vävs in i spelet, men som en fristående låt är den inte helt tokig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.