Boundless kommer till PlayStation 4 under 2017

Under PlayStation Experience passade studion Wonderstruck på att visa hur långt de kommit med sitt ambitiösa projekt Boundless. Jag skulle vilja likna titeln vid en blandning av Minecraft och No Man’s Sky (7/10), och självklart är jag mer än längtansfull inför detta förmodade storverk.

Premissen för spelet är att alla spelare i världen, delar på ett universum och spelar den roll som de trivs bäst med. Enligt utvecklaren är det upp till spelarna att forma gillen, skapa regler för städerna de bygger och sätta gemensamma mål.

Filmen visar upp härliga element av utforskning, byggande och mängder av interaktion med andra spelare. Av någon anledning får jag en känsla som liknar den när jag spelar serverbaserade specialversioner av Minecraft. Mängder av avatarer flockas i ett centralt nav; en del beger sig ut på äventyr tillsammans, andra köpslår om bättre utrustning. Alla roller verkar vara tillsatta av riktiga människor.

Även om jag blir nipprig av förväntan på Boundless, känner jag samtidigt en svag oro för kravet att spela med andra. Visserligen har jag aldrig haft några problem med andra personer online i Minecraft, men risken finns ju alltid att de ovälkomna internet-trollen hittar in i spelet och förstör upplevelsen.

Oavsett utkomsten, ser jag fram emot nästa år mer och mer. Boundless är definitiv en av titlarna som jag tänker utforska med en äventyrares aptit!

Gränsar dina förväntningar på Boundless också mot himmelska höjder?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.