Birthdays the Beginning förskjuts till våren

När det uppdagades att Yasuhiro Wada skulle syssla med något annat än Harvest Moon, blev jag omedelbart intresserad. Birthdays the Beginning ser ut att bli en härlig blandning av gudssimulatorn Populous och något som påminner svagt om Minecraft.

Spelaren erbjuds en formbar värld, där det står fritt fram att ändra flora och fauna för att få invånarna att trivas. En av de mer intressanta aspekterna i spelet är att du kommer att behöva ta hänsyn till flera olika arter och lyckas bäst när de lever i symbios.

Jag blev glatt överraskad när jag fick reda på att titeln släpps redan 10 mars 2017, men som det ofta är med den här typen av information i spelvärlden, visade det sig att det faktiskt var för bra för att vara sant.

NIS America låter i ett pressutlåtande meddela att spelet tyvärr blivit uppskjutet till 12 maj i Europa. Anledningarna är ännu oklara, men personligen lider jag inte speciellt mycket eftersom vintern och den tidiga våren 2017 redan börjar kännas fullsmockad.

Birthdays the Beginning släpps till PlayStation 4 och stödjer en spelare, mängder av dinosaurier samt ett i det närmaste oändligt antal fyrkantiga byggblock.

Kommentera