Batman: Return to Arkham släpps i sommar

En av de sämst hållna hemligheterna i spelvärlden är förmodligen planen att släppa nyversioner av Batman: Arkham Asylum och Batman: Arkham City till PlayStation 4. Det har ryktats om detta sedan innan Batman: Arkham Knight (8/10) släpptes, och spelen har till och med sedan en tid tillbaka fått sina åldersmarkeringar i vissa regioner.

Nu har slutligen Warner Bros bekräftat det som många fans har väntat på, nämligen en samlingsutgåva med de två första (och enligt mig de bästa) spelen i serien med putsad grafik under namnet Batman: Return to Arkham.

För att snygga upp de redan väldesignade spelen har utvecklarna flyttat över båda verken från Unreal Engine 3 till den nyare och mer avancerade Unreal Engine 4. Bakom portningsjobbet ligger Virtuos, en studio som har god erfarenhet av liknande uppgifter tidigare. De låg bakom bland annat PS4-versionen av Heavy Rain (7/10) och Final Fantasy X/X-2 HD Remaster som båda är portningar som har fått gott mottagande. Förutom själva spelen kommer även alla expansioner packas in i samlingen.

Enligt pressmeddelandet kommer allt från karaktärsmodeller till miljöer och ljussättning vara uppgraderat jämfört med originalen, och jag hoppas att det blir en markant skillnad. Någon information om bildfrekvens uppgavs inte, vilket får mig att tro att denna ligger kvar på 30 bildrutor per sekund. Den 29 juli är den planerade lanseringsdagen för denna samlingsutgåva, och jag ser redan nu fram emot att få återvända till två av de bästa actionspelen från förra generationen.

Kommer du att köpa Batman: Return to Arkham?

Ett svar
  1. Kristoffer Nyrén Krille

Kommentera