AGDQ 2017 drar igång ikväll

Året har nästan precis börjat, och spelbranschen återhämtar sig fortfarande efter en intensiv period. Då passar det ju utmärkt med en rejäl rivstart på spelåret 2017 tillsammans med det årliga evenemanget Awesome Games Done Quick. Som namnet skvallrar om handlar det om några av världens skickligaste speedrunners, som samlas under en veckas tid för att visa upp sina färdigheter samtidigt som de drar in pengar till välgörande ändamål.

Donationerna kommer att gå till cancerforskning via Prevent Cancer Foundation, och alla känner vi säkert någon som har drabbats av denna hemska sjukdom. Det är därför inte svårt att relatera till varför detta evenemang fyller en viktig funktion.

Själva evenemanget drar igång klockan 17.30 ikväll, med en presentation av arrangörerna och information om upplägget. Sedan drar speedrun-galenskaperna igång med PlayStation 2-klassikern Ape Escape 2 som premiärspel. Aktiviteterna rullar sedan på i ett rasande tempo fram till söndagsmorgonen den 15 januari, med beräknad sluttid klockan 7.10. Det kompletta schemat kan du finna via länken här.

Jag kommer troligtvis inte att följa hela evenemanget, men det är alltid kul att se dessa otroligt skickliga spelare visa upp sina trick och strategier för att ta sig igenom spel på snabbast möjliga vis.

Vilket spel ser du mest fram emot att se på AGDQ 2017?

Kommentera