7 Days to Die släpps till PlayStation 4

Under förra sommaren, letade jag och min son efter ett lite mer utmanande spel som vi kunde tillbringa våra lediga timmar i. Eftersom sonen följer ett flertal kända profiler på YouTube, dröjde det inte länge innan han hade en idé; vi skulle försöka överleva tillsammans i 7 Days to Die!

Sagt och gjort, vi betalade för att delta i ”Early Access” av spelet på Steam och satte oss sedan hungrigt framför varsin dator och började vår gemensamma kamp. Redan under de första minuterna kände jag att jag verkligen tyckte bra om titeln, den hade allt: karga miljöer, möjlighet att omforma miljön och givetvis ett djupt system när det kom till skapande av verktyg och vapen.

Tyvärr visade spelet snart sin mörka sida och tog kål på oss, om och om igen. Det var verkligen som att en zombieapokalyps inträffat på riktigt i denna fiktiva värld, med alla utmaningar som kommer med på köpet. Trots att vi planerade strategier i förväg och verkligen försökte minimera riskerna vi tog, misslyckades vi ständigt.

Vi återvände aldrig till den brutala världen i 7 Days to Die, mycket på grund av den totalt oförlåtande spelmotorn men personligen har jag längtat tillbaka ända sedan vi slutade spela. Det är något i titeln som lockar mig något oerhört och jag vet inte om det är Minecraft-aspekten där jag kan omforma miljöer eller om det är själva känslan av att allt spelar roll i kampen för överlevnad.

Härom dagen utannonserade utvecklarstudion The Fun Pimps att spelet kommer att släppas till PlayStation 4 redan den 1 juli i Europa. Jag inser plötsligt att sommarmånaderna för mig kommer att vara fyllda av spel som jag formligen älskar; är det inte den blåhåriga divan eller parkourmästarinnan Faith som upptar min tid, blir det definitivt mängder med timmar av överlevnad!

Tänker du försöka dig på överlevnad i sommar?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.